lørdag 29. november 2008

Vil prinsippene seire i SV?

Stortinget foreslår høyere lønn til stortingsrepresentanter, og SV er sterkt imot en lønnsøkning i disse økonomisk vanskelige tidene. Spørsmålet blir da om SV vil foretrekke å utelukke seg selv fra lønnsøkningen.

Vi leser på dagbladet.no at Høyres Inge Lønning og Frps Carl I. Hagen er lei av at SV stadig stemmer imot lønnsøkninger, men likevel får nyte godt av økningen når den er vedtatt. Nå mener Lønning og Hagen at SVs stortingsrepresentanter bør få mulighet til å tjene mindre enn sine kolleger.

Lik lønn for likt arbeid, kan bli skjøvet til side dersom SV takker ja til ikke å ta del i lønnsveksten til stortingsrepresentantene. SV står ofte på barrikadene for sine saker, og nå få de mulighet til å vise sine prinsipper i praksis. I så måte er dette et tilbud der SV trygt kan få lov til å avvike fra et flertall de er uenig med.

Skal SV fremstå med troverdighet har de heller ikke noe annet valg enn å takke ja til tilbudet fra Hagen og Lønning. SV får dermed en gylden mulighet til å vise at de ikke er en del av den "grådighetskulturen" de selv er så motstander av. Det gjenstår likevel å se om stuntet fra høyresiden lar seg gjennomføre rent teknisk og formelt. Når alt kommer til alt, ender det vel opp med lik lønn og lik lønnsvekst for alle.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Får jo håpe Sv takker ja! Kanskje de andre kommer etter ?

Anonym sa...

Skal høyresida være skikkelig prinsippfaste, bør de gå for prestasjonslønn for stortingsrepresentantene.

Anonym sa...

Jaja, no har Inge Lønning meldt seg inn i syteklubben til Frp og Carl I Hagen. Hadde det vore noko tak i desse to smågutane så hadde dei valt det realistiske alternativet (der dei ikkje trong å endre lova), nemleg å ta SV på ordet: Stem for SV sitt forslag og få resten av Stortinget med på det. Dersom SV ikkje kjem med forslaget neste gong har de grunn til å agripe dei. No blir det berre den vanlige sytinga som særleg Frp er eksponent for!

Anonym sa...

SV respekterer flertallets avgjørelse, i motsetning til skattesvindler Hagen.

Når det først er vedtatt høyere lønn, så godtar de det og ser fremover, ikke bakover.

Hagen har foreslått mange skattelettelser, men det er fortsatt ikke slik at han skal svindle til seg skattelettelser hver gang han blir nedstemt.

Man tar ikke loven i egne hender.

Anonym sa...

Det er ikke uvanlig i USA, at politikere nekter å ta i mot hele eller deler av lønnen sin. Så det er bra hvis enkelte politikere i Norge også velger å gjøre det samme.

Anonym sa...

FrP er det partiet i dag som er desidert mest subsidiert frå staten i høve til totalinntekten.

Reknar med at dei betalar tilbake noko av subsidiane dei har fått...
Skulle berre mangle..

Men dei skal vel griske til seg alt dei kan.. Lønsauke og..

Anonym sa...

Anonym skrev:
"Det er ikke uvanlig i USA, at politikere nekter å ta i mot hele eller deler av lønnen sin. Så det er bra hvis enkelte politikere i Norge også velger å gjøre det samme."

Dette har da vært praktisert i SV i mange år, da iallfall mange av dem har betalt beinskatt til partiet, eller gitt pengene til veldedighet (som Langeland planlegger å gjøre med disse 40.000)

Jan Banan sa...

Kan bekrefte at det vanlige i SV er å betale en del inn til partiet og en del til veldedighet. Det er ikke en offisiel ordning så vidt jeg vet, men jeg kan ikke komme på noen som ikke gjør det.

Anonym sa...

SV har aldri hatt prinsipper.....bortsett fra "du skal ikke tro du er bedre enn meg". De er en gjeng ryggløse individer som er villig til å svelge kamel etter kamel, uansett størrelse; for makt smaker.
Har feministene i SV noen baller så takker de nei til økninga....."de respekterer folket og deres avgjørelser" - don't make fuc.... laugh. Disse Dissens Menneskene ha -ha

Anonym sa...

Dette er et tulleutspill, og et bevisst, vellykket forsøk fra Hagen og Lønning på å slippe å ta diskusjonen.

SV har aldri vært interessert i å diskutere hvor lite en politiker skal kunne heve i lønn. De har vært interessert i å diskutere hvor mye en kan heve i lønn.

Jeg mener at hvordan SVere disponerer sin egen eiendom er en privatsak. Det overrasker meg litt at hverken Hagen eller Lønning mener det samme.

RV har en lang tradisjon for å stille krav til hvordan medlemmene deres disponerer lønna si. Det overrasker meg at Hagen og Lønning deler RVs autoritære sammenblanding av rollen som politiker og hvordan en disponerer sin private eiendom.

Unknown sa...

Hva med de på tinget da som mener de har for dårlig lønn da? (typisk høyresiden) Skal de få høyere lønn de da siden de mener de får for lite ?

Anonym sa...

SVs synspunkt her er da i god sosialistisk tradisjon.

SV-erne har sine tv-er, biler, pc-er og leiligheter i Oslo som alle andre, mens det ligger narkiser og tiggere i sentrum som ikke har råd til tak over hodet. Dersom SV virkelig mente det de preket, ville de alle levet under særdeles enkle kår og delt på alt de hadde.

Sosialistene vil dele på det ANDRE produserer, ikke det de tjener selv. Dette er et utsøkt eksempel på sosisalistenes dobbeltmoral, og det er litt morsomt at det eneste svaret SV-erne så langt har klart å komme opp med er at høyresiden forsøker å skifte fokus fra lønnsdebatten.

Det er faktisk ikke et forsvar av valget om å akseptere høyere lønn de er motstandere av, men en beskrivelse av en strategi.

Anonym sa...

Jeg ser at Hagen og Lønning foreslår at det skal være en mulighet for stortingsrepresentanter til å avstå fra lønn. Det blir spennende å se om de kommer til å benytte seg av muligheten de selv har foreslått, eller om de mener at det bare er andre som skal ha mindre lønn.

Anonym sa...

ja ja. hvem er det egentlig som er dobbeltmoralistisk?

http://www.vgb.no/27249/perma/389590