tirsdag 18. november 2008

Ikke dyrere ferier likevel?

Vi hører nå at prisene på overnatting dumpes i flere land. Finansiell turbulens skulle først gi dyrere ferier, men nå har nyhetene helt andre overskrifter.

Vi leser på dagbladet.no at det ikke er uvanlig å finne overnattig som er 25 % rimeligere enn før finanskrisen. Lav etterspørsel og dystre fremtidsutsikter gjør at pris blir et middel for å lokke kundene ut.

Tidligere i år ble det først klart at flyprisene kom til å skyte i været. Dette kom i hovedsak som en konsekvens av økt oljepris. Alt ble dyrere og vi fikk inntrykk av at alle ledd i reiselivsnæringen måtte øke prisene for å få hjulene til å gå rundt. Den gang trøstet vi oss med at Norge er et fint land å feriere i. Når livreima strammes og prisene på reiser øker, blir det gjerne til at vi endrer feriemål deretter.

Nå er situasjonen snudd på hodet. Oljeprisen falt kraftig, og dermed ble det igjen mulig for flyselskap å tilby lavere priser. Samtidig blir det konkurrert om pris i hotell-bransjen. Dermed ser det ut til at både storbyferier og sydenturer fremdeles kan bli aktuelle aktiviteter også neste år.

Ingen kommentarer: