tirsdag 18. november 2008

Her vil piratene slite!

Vi leser at Volvo Ocean Race-båtene har fått en tøff start på andreetappen jorda rundt. Overskriften til artikkelen tyder på at pirater er en trussel mot båtene, men det virker som om de må jobbe hardt for å få tak i de raske seilbåtene.

Båten Ericsson Nordic holdt natt til i dag 35 knops fart i tung sjø. Vi snakker da om seilbåter med en imponerende fart som selv piratene vi ha vansker med å holde. Langt verre blir det å hente inn en båt med slik fart.

Hastigheten blir bare ett av piratenes problem. Vi hører at seilbåtene også ferdes i svært tung sjø og at en "monsterbølge" ble gjennomboret av en seilbåt under nattens seilas. Her vil nok også piratene slite; særlig dersom de har planer om å borde en seilbåt. I slikt vær ligger nok selibåtene og deres rutinerte mannskap et godt hestehode foran de fleste som måtte våge seg ut på havet.

De åtte båtene som deltar i Volvo Ocean Race er på vei over mot India. De legger også reiseruten godt ut fra kysten der kapring har vært et problem. Naturlig nok har piratenes virksomhet skapt uro for seilerne, men så lenge vinden og været holder seg, skal piratene slite med å ta båtene - dersom slike fartøy er av interessant for pirater(?)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vel... Det er vel ikke i områdene rundt Sørishavet disse piratene er :-)

Men jeg ville gjerne se de prøve :-D

Anonym sa...

Strengt tatt blir det nok dessverre ikke noe problem for piratene, hvis de nå skulle interessere seg for disse seilbåtene (mens de er i området ved kysten av Øst-Afrika, erik). En av grunnene til det er at de blant annet disponerer såkalte Rib'er, en type båt som er spesielt godt egnet for å holde ekstreme hastigheter i grov sjø. Sleng på litt tungt artilleri i tillegg, så spørs det om ikke båtene tar rev i seilene når de blir innhentet..