fredag 28. januar 2011

På ferie mens Kairo koker

Mens situasjonen er spent i Kairo, har turoperatørene valgt å ikke innstille turer til kjente egyptiske ferieområder. Mens nordmenn nyter sommervarme (omlag 20 grader) og sol i Hurghada og Sharm el Sheikh, strømmer folkmassene ut i gatene i Kairo og Alexandria.

Uroen har ikke spredt seg til turistområdene, men de store severdighetene i Kairo (Kheopspyramiden og Sfinksen) får nok begrenset med oppmerksomhet i disse dager. StarTour opplyser at de populære bussturene inn til Kairo er innstilt, og opplyser også at det ikke finnes Internettforbindelse i Egypt. Reiseselskaper og UD følger situasjonen tett, men utenfor de største byene går livet bortimot som normalt. Bildene du ser på denne siden, ble tatt i Hurghada nå i januar.

Mens det går mot regimeendring i Egypt, kan ferierende nordmenn foreløpig føle seg trygge. Ifølge vg.no har UD foreløpig bare gitt reiseråd mot ikke-nødvendige reiser til de store byene.

Egypt er blitt et meget populært reisemål - spesielt vinterstid -, men for turistene er det uvant mye politi og vakthold i Egypt. Så satser da også Egypt mye på at turistene skal få ha en trygg og god ferieopplevelse. Hvordan uroen vil virke inn på interessen fra turistene, vites ikke. Forhåpentligvis kan endringer i Egypt gi landet og folket et løft slik at Egypt vil komme styrket ut av situasjonen. Landet har mye å by på; og langt mer enn vakre og varme strender.

Ingen kommentarer: