mandag 17. januar 2011

Feriehåpet som brast

På kalde vinterdager drømmer nordmenn seg til varmere strøk, og nye reisemål dukker opp på sørsiden av Middelhavet. Marokko og Egypt har fått et godt fotfeste i så måte, og Sharm el Sheikh har fått rikelig oppmerksomhet de siste månedene. Hai-episodene i Sharm el Sheikh er på ingen måte noen positiv omtale av områdene i Rødehavet, men samtidig har området fått publisitet som et godt alternativ for solhungrige nordmenn.

Verre er det for Tunisia. Her har flere aktører satset på et nytt feriemål i vintermånedene, men det arabiske landet har nå satt en midlertidig stopper for både turister og sitt omdømme. De politiske urolighetene har på ingen måte noen kortsiktig virkning for Tunisia som reisemål. Reportasjer fra fastsittende turister og redde svensker, har satt en støkk i både turoperatører og turister.

Mange har mistet ferien sin nå i januar, og det vil ta lang tid før det igjen vil være troverdig å reklamere for trygge reisemål i Tunisia. At all reklame er god reklame, gjelder sikkert for Sharm el Sheik og Egypt, men neppe for Tunisia.

Ingen kommentarer: