lørdag 10. oktober 2009

Om bildebruk på blogger

Det irriterer meg at mange bloggere ikke kan reglene for bruk av bilder på Internett. Man kan ikke bare forsyne seg med bilder fra Google-søk eller bilder man finner på andres blogger eller nettsider.

Bilder til eget bruk tar du enklest selv. Trenger du helt spesielle bilder, finnes det gratis alternativer på Internett. Mange av disse tilbyderne krever bare at du linker tilbake til nettstedet i bildeteksten. På webinntekt.com kan du finne flere kategorier med gratis bilder til blogg og nettsider. I tillegg finnes flere bildebaser der du kan søke deg frem til passende bilder.

Husk at bilder er beskyttet av loven, og man i utgangspunktet ikke har lov til å bruke andres bilder. Som blogger må man forholde seg til loven, selv om man bare driver en liten blogg. Å ha sitt på det tørre når det gjelder rettigheter til illustrasjonsmateriale er også viktig for bloggens troverdighet og kvalitet.

Bilder er viktig for bloggere, og dette gir bloggen liv i tillegg til godt skrevet tekst. Lykke til med seriøs og illustrert blogging.

Ingen kommentarer: